Осипенківська громада
Запорізька область, Бердянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Працевлаштування осіб з інвалідністю – масштабний соціальний проєкт   

Дата: 25.11.2021 10:42
Кількість переглядів: 453

Працевлаштування осіб з інвалідністю – масштабний соціальний проєкт   

Міжнародна спільнота, членом якої є й Україна, ухвалила низку актів, що мають на меті допомогти людям з інвалідністю реалізувати свої можливості та здібності, залишатися в суспільстві та мати належний рівень життя.

         З метою привернення уваги до проблем працевлаштування людей з особливими потребами, ефективної реалізації заходів щодо сприяння їх працевлаштування та в рамках загальнообласної акції «Декада зайнятості для людей з інвалідністю», 24 листопада поточного року у приміщенні Бердянського міськрайонного центру зайнятості для роботодавців міста Бердянськ та Бердянського району було проведено інформаційний семінар з питань організації працевлаштування людей з інвалідністю.        

         Для проведення семінару було залучено спеціаліста відділу праці Управління праці та соціального захисту населення виконкому Черновець Наталю, яка проінформувала, що працевлаштовувати осіб з інвалідністю зобов’язаний кожен роботодавець, виходячи з низки правових норм і законів, зокрема, Кодексу законів про працю України, ЗУ “Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні”, ЗУ «Про охорону праці» та ін.

Під час заходу було наголошено на права та гарантії працівників з інвалідністю, зокрема:

         - у випадку, якщо особу з інвалідністю направлено на роботу за рекомендаціями МСЕК, то випробувальний строк при прийнятті на роботу йому не встановлюється;

         - не допускається залучення осіб з інвалідністю до надурочних робіт та робіт у нічний час без їх згоди (допускається лише за їх згодою і за умови, що це не суперечить медичним рекомендаціям);

         - на прохання особи з інвалідністю може бути встановлено неповний робочий день або неповний робочий тиждень та створені пільгові умови праці;

         - щорічна основна відпустка – для осіб з інвалідністю І, ІІ групи – 30 к.д.; для осіб з інвалідністю ІІІ групи – 26 к.д.;

         - надання щорічної основної відпустки повної тривалості у перший рік роботи на підприємстві до настання 6-місячного строку безперервної роботи на прохання та  у зручний для працівника час тощо.

Також під час семінару було зауважено, що діючим законодавством передбачено механізм стимулювання роботодавців до працевлаштування на створені нові робочі місця осіб з інвалідністю. Роботодавцю, який працевлаштовує таких осіб за направленням центру зайнятості, здійснюються компенсаційні виплати у розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за відповідну особу за місяць. Компенсація роботодавцю виплачується протягом одного року з дня працевлаштування особи за умови збереження її зайнятості протягом 2 років.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних