Осипенківська громада
Запорізька область, Бердянський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

РИЗИКИ НЕЛЕГАЛЬНОГО ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ ТА ПЕРЕВАГИ ЛЕГАЛЬНОЇ ЗАЙНЯТОСТІ

Дата: 26.08.2021 16:36
Кількість переглядів: 618

РИЗИКИ НЕЛЕГАЛЬНОГО ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ

ТА ПЕРЕВАГИ ЛЕГАЛЬНОЇ ЗАЙНЯТОСТІ

 

«Тіньова зайнятість», «тіньова заробітна плата»», так звана «Зарплата в конвертах» – проблемні явища, що, на жаль, на сьогодні залишаються актуальними. Адже використання найманої праці без оформлення трудових відносин містить у собі багато негативних моментів, що суттєво впливають на життя людини. Тіньова зайнятість певним чином сприяє поширенню професійних захворювань, підвищення рівня аварійності на дорогах, збільшенню ризиків виникнення нещасних випадків на виробництві, адже офіційно неоформлений працівник не проходить обов’язкового медичного обстеження, з ним не проводяться інструктажі, навчання з техніки безпеки, охорони праці тощо. Крім цього, використання прихованих трудових відносин призводить і до зменшення надходжень до бюджету держави. Отже, питання легалізації зайнятості населення є надзвичайно важливим.

З метою розгляду проблем «трудової міграції» та «тіньової зайнятості» 17 серпня поточного року в Бердянському міськрайонному центрі зайнятості відбувся черговий інформаційний семінар для шукачів роботи «Ризики нелегальної трудової міграції» за участю головного спеціаліста відділу правопросвітництва та надання правової допомоги Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Вікторії Донцової.

На семінарі розглядались питання трудової міграції, її сутність та наслідки, основні ризики нелегальної трудової міграції, захисту громадян України від протиправних дій внаслідок нелегальної міграції та торгівлі людьми, а також особливості трудового законодавства за кордоном та в межах України, які детально висвітлила представниця Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Служба зайнятості продовжує свою діяльність, спрямовану на підвищення рівня обізнаності серед населення про торгівлю людьми, а також на попередження та пропонує пройти інтерактивний квест: https://quest.stoptrafficking.org/start.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь