Осипенківська громада
Запорізька область, Бердянський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Виїзна акція служби зайнятості – на допомогу мешканцям села!

Дата: 30.07.2021 08:15
Кількість переглядів: 808

Виїзна акція служби зайнятості – на допомогу мешканцям села!

Співпраця Запорізької обласної служби зайнятості з об’єднаними територіальними громадами базується на партнерських відносинах та є одним із найголовніших напрямів на шляху досягнення зайнятості сільських мешканців. Метою співпраці з громадами є подолання безробіття на селі, створення нових робочих місць, оформлення легальних трудових відносин, розвиток малого підприємництва в сільській місцевості, можливостей залучення мешканців громад до тимчасової зайнятості, опанування новими професіями, необхідними на ринку праці регіону.

27 липня 2021 року фахівцями Бердянського міськрайонного центру зайнятості проведено виїзну акцію в Андріївську об’єднану територіальну громаду з використанням мобільного центру зайнятості для мешканців см. Андріївка. До участі в заході були запрошені постійні соціальні партнери служби зайнятості: юрист Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Вікторія Донцова та начальник відділу комплектування Бердянського прикордонного загону Державної прикордонної служби України Олена Титова.

Метою заходу було інформування жителів села щодо послуг та можливостей служби зайнятості, стану ринку праці, підвищення рівня доступності інформації, презентація інновацій служби зайнятості, надання профорієнтаційних послуг та рекомендацій, отримання правових консультацій та інформації щодо проходження військової служби у лавах Державної прикордонної служби.

Начальник відділу активної підтримки безробітних Юлія Іванченко  розповіла присутнім про ситуацію на ринку праці та зазначила, які професії користуються найбільшим попитом, проінформувала щодо отримання нових професій, підвищення кваліфікації, участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру, роз`яснила умови та механізм відкриття власної справи за сприяння служби зайнятості, деталізувала механізми віддаленого користування послугами служби зайнятості через використання новітніх онлайн технологій та електронних сервісів служби зайнятості. Крім цього, звернула увагу сільського населення на необхідність активізації власних зусиль щодо пошуку роботи та запропонувала звертатись за допомогою до центру зайнятості, де кваліфіковані фахівці нададуть корисну інформацію щодо наявних вакансій на підприємствах та навчать техніці пошуку роботи та навичкам самопрезентації.

Одним із актуальних питань, які обговорюються під час зустрічей з роботодавцями, є питання легалізації зайнятості населення ОТГ. Саме легалізація робочих місць та підвищення рівня заробітної плати є підґрунтям для поліпшення добробуту населення та основним джерелом наповнення бюджету ОТГ. Тому дуже важливо, щоб кожна людина, яка працює, була оформлена на законних підставах, а заробітна плата виплачувалася б не «у конвертах». Усі ці питання висвітлювались провідним фахівцем з питань зайнятості відділу взаємодії з роботодавцями Ганною Денисовою в частині робочої зустріч в Андріївській об'єднаній територіальній громаді з представниками громади та роботодавцями.

У свою чергу, юрист Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Вікторія Донцова розповіла про можливість отримання безоплатної правової допомоги, надала контакти Місцевого центру та закликала слухачів завжди відстоювати свої порушені права. По закінченню виступу Вікторії кожен охочий мав можливість індивідуально отримати правову консультацію.

Начальник відділу комплектування Бердянського прикордонного загону Державної прикордонної служби України Олена Титова розповіла про умови працевлаштування, вимоги до кандидатів, актуальні вакансії, особливості та переваги служби в підрозділах Державної прикордонної служби. Окремо зазначила про можливість отримання багатьох спеціальностей в навчальних центрах прикордонної служи та можливість здобуття вищої освіти в єдиному прикордонному ВНЗ.

Присутні брали активну участь у спілкуванні з фахівцями центру зайнятості та гостями. Усім відвідувачам були запропоновані  інформаційно-довідкові матеріали служби зайнятості, Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Бердянського прикордонного загону Державної прикордонної служби.

Висловлюємо подяку заступнику селищного голови Андріївської селищної територіальної громади Мізіну Анатолію Івановичу за гостинність та плідну співпрацю. Окремо дякуємо постійним соціальним партнерам Бердянського міськрайонного центру зайнятості Вікторії Донцовій та Олені Титовій.

 

Юлія Іванченко,

начальник відділу активної підтримки безробітних


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь