Осипенківська громада
Запорізька область, Бердянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День вишиванки

Дата: 21.05.2021 08:10
Кількість переглядів: 442

Всесвітній День вишиванки в Україні відзначається щороку. У цьому році він припадає на 20 травня. Традиційно, цього дня українці одягають це чудове вбрання – барвисте творіння жіночих рук (майстринь–вишивальниць), демонструючи цим своє українство, приналежність до своєї нації, що зберегла свої традиції й ремесла.

Вишиванка – це не просто одяг, це оберіг нації. Вишита сорочка вважається одиним з найбільш старовинних українських атрибутів. До святкування Дня вишиванки долучаються усі мешканці України.

Основна мета заходу - це збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення держави загалом, а суть свята в тому, щоб одягнути вишиванку всім і цим показати свою єдність і солідарність з усім своїм народом.

20 травня 2021 року  працівники навчавльних закладів Осипенківської ОТГ та учні  взяли участь у флешмобі до Дня вишиванки.

На святі прозвучали символічні пісні у виконані Ярослава Петрика.

Відзначаючи це свято, ми вкотре стверджуємо, що символ нації – вишиванка – завжди була, є і буде необхідним оберегом міцності української держави.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь