Осипенківська громада
Запорізька область, Бердянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вишукання резервів щодо забезпечення додаткових надходжень до бюджету Осипенківської сільської територіальної громади

Дата: 23.03.2021 14:46
Кількість переглядів: 742

Вишукання резервів щодо забезпечення додаткових надходжень до бюджету Осипенківської сільської територіальної громади

 

18 березня 2021 року Голова Осипенківської сільської ради Олег Агейкин разом із заступницею з питань соціально-економічного розвитку та інвестицій Мариною Завгороньою, начальницею фінансового відділу сільської ради Іриною Гресь, головним спеціалістом фінансового відділу Світланою Матвеєвою провели зустріч з  начальницею Бердянського відділу камеральних перевірок Головного управління ДПС у Запорізькій області Оксаною Федоровою. Учасники обговорили проблемні питання, які потребують першочергового врегулювання для збільшення дохідної частини бюджетів, та напрацювали дорожню карту з їх вирішення.

Особливу увагу приділили проблемним питанням під час адміністрування плати за землю, орендної плати, податку на нерухоме майно.

Зустріч, була ініційована з метою вишукання  додаткових надходжень до бюджету сільської територіальної громади. Один із шляхів це залучення представника податкової служби до роботи робочої групи з питань легалізації заробітної плати та оподаткування заробітної плати, добровільної сплати податків. для  проведення обстежень торгівельних та виробничих обєктів.

Також визначено одним з першочергових завдань для виконавчого комітету та фінансового відділу Осипенківської сільської ради проведення інвентаризації об’єктів оподаткування на території громади

Особливу увагу приділено наступним питанням  недопущення здійснення діяльності суб’єктами господарювання без державної реєстрації, збільшення офіційно працевлаштованих робітників, звірці чинних договорів оренди та виявлення неоформленого землекористування на території громад, залучення до декларування громадян-власників сільськогосподарської техніки, які надають послуги зі збору врожаю, обробки землі та громадян, які самостійно обробляють власні ділянки та отримують доходи від продажу сільськогосподарської продукції. Крім того, оподатковуватись мають прибутки фізичних осіб-орендодавців, які надають власні земельні ділянки чи паї в оренду громадянам, які не є суб’єктами господарювання та отримують доходи у вигляді орендної плати.

 Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь