Осипенківська громада
Запорізька область, Бердянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На дорогах «Великого будівництва» цього року встановлять ще понад 60 систем «Зважування-в-русі»

Дата: 16.03.2021 09:18
Кількість переглядів: 570

На дорогах «Великого будівництва» цього року встановлять ще понад 60 систем «Зважування-в-русі»

 

У 2020 році в ході «Великого будівництва» на українських дорогах вже було встановлено 39 комплексів «Зважування-в-русі». У 2021 році планується побудувати ще 66 таких пунктів автоматичного контролю ваги транспортних засобів, повідомляється на Facebook-сторінці «Великого будівництва».

«Обладнання майданчика зважування-в-русі монтується на всій ширині дороги та вимірює навантаження на кожну вісь автомобіля щонайменше тричі, - йдеться у повідомленні. - Високоточне обладнання працює при температурі повітря від -30°С до +40°С, його компоненти захищені від перенапруг, а також дощу і снігу. Номерний знак, габаритні розміри, загальна маса, кількість осей, швидкість руху, тощо визначаються автоматично».

 

Необхідність установки подібних комплексів пояснюється тим, що вантажні автомобілі, які не дотримуються встановлених вагових норм, наносять 90% шкоди дорогам, хоча кількість самих вантажівок не перевищує 10% від загального транспортного потоку. У підсумку за ремонт доріг, зруйнованих перевантаженими автомобілями, доводиться розплачуватися всім українцям.

Як говориться в описі системи «Зважування-в-русі», перевищення вагових норм лише на 25% збільшує руйнівний вплив на дорогу в три рази, що відповідає транспортному потоку із 70 500 легкових автомобілів.

Наразі, як повідомляється на Facebook-сторінці «Великого будівництва», установка такого комплексу триває у Дніпропетровській області на км 186 + 237 дороги М-04 недалеко від транспортної розв'язки, що веде до міста Кам'янське.

До кінця року в області планують встановити ще 3 таких комплекси: один на трасі Н-31 Дніпро - Царичанка - Кобеляки - Решетилівка і ще два - на Н-23 Кропивницький - Кривий Ріг - Запоріжжя.

Розташування вже встановлених в Україні комплексів і плани по їх установці на 2021 рік можна побачити на карті за посиланням.

Нагадаємо, нещодавно заступник голови Офісу Президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко повідомив, що в ході нової програми «Велика реставрація» об'єкти культурної спадщини будуть відновлюватися комплексно, включаючи будівництво та ремонт під'їзних доріг.

 

 

На дорогах «Большой стройки» в этом году установят еще более 60 систем «Взвешивание-в-движении»

 

В 2020 году в ходе «Большой стройки» уже было установлено 39 комплексов «Взвешивание в движении». В 2021 году планируется построить еще 66 таких пунктов автоматического контроля веса транспортных средств, сообщается на Facebook-странице «Большой стройки».

«Оборудование площадки взвешивания-в-движении монтируется на всей ширине дороги и измеряет нагрузку на каждую ось автомобиля минимум трижды, - говорится в сообщении. - Высокоточное оборудование работает при температуре воздуха от -30 ° С до +40°С, его компоненты защищены от перегрузок, а также дождя и снега. Номерной знак, габаритные размеры, общая масса, количество осей, скорость движения и т.д. определяются автоматически».

 

Необходимость установки подобных комплексов объясняется тем, что грузовые автомобили, не соблюдающие установленные весовые нормы, наносят 90% ущерба дорогам, хотя количество самих грузовиков не превышает 10% от общего транспортного потока. В итоге за ремонт дорог, разрушенных перегруженными большегрузными автомобилями, приходится расплачиваться всем украинцам.

Как говорится в описании системы «Взвешивание-в-движении», превышение весовой нормы всего лишь на 25% увеличивает разрушительное воздействие на дорогу в три раза, что соответствует транспортному потоку из 70 500 легковых автомобилей.

В настоящее время, сообщается на Facebook-странице «Большой стройки», установка такого комплекса проходит в Днепропетровской области на км 186 + 237 дороги М-04 недалеко от транспортной развязки, ведущей в город Каменское.

До конца года в области планируют установить еще 3 таких комплекса: один на трассе Н-31 Днепр - Царичанка - Кобеляки - Решетиловка и еще два - на Н-23 Кропивницкий - Кривой Рог – Запорожье.

Расположение уже установленных в Украине комплексов и планы по их установке на 2021 год можно увидеть на карте по ссылке.

Напомним, недавно заместитель главы Офиса Президента, координатор программы «Большая стройка» Кирилл Тимошенко сообщил, что в ходе новой программы «Большая реставрация» объекты культурного наследия будут восстанавливаться комплексно, включая строительство и ремонт подъездных дорог.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь