Осипенківська громада
Запорізька область, Бердянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Сучасні реалії та зміни Пенсійної реформи»

Дата: 18.01.2021 09:15
Кількість переглядів: 395

Сучасні реалії та зміни Пенсійної реформи»

 

У наш час осіб зрілого віку дуже хвилює, яким чином вони будуть застраховані, коли досягнуть пенсійного віку. Протягом останніх років на тлі зростання тривалості життя та посилення фінансового навантаження пенсійної системи на економіку в Україні відбувається її реформування шляхом пошуку та впровадження більш ефективних страхових методів і механізмів, активного залучення самих застрахованих громадян до фінансування пенсійних витрат.

З метою ознайомлення безробітних зі змінами в пенсійному законодавстві, обговорення психологічних особливостей таких осіб 15 січня поточного року провідний фахівець з профорієнтації Бердянського міськрайонного центру зайнятості Юлія Костенко організувала захід для людей зрілого віку та запросила головного спеціаліста відділу обслуговування громадян (сервісного центру) управління обслуговування громадян Ткаченко Тетяну Анатоліївну.

Фахівець центру зайнятості ознайомила присутніх з тематикою заходу, нагальними питанням та детально розповіла про психологічні особливості осіб зрілого віку.

Наступною виступила Тетяна Анатоліївна. Вона детально розповіла про зміни в пенсійному законодавстві України, наданні послуг громадянам в електронному вигляді на web-порталі Пенсійного фонду України, умови призначення пенсій відповідно до законодавства та відповіла на питання присутніх.

У кінці зустрічі учасники обмінялись думками та відмітили наступне: особи передпенсійного віку мають зважити на те, що їх зайнятість суттєво впливає на розмір пенсії, тож вони мають вжити всіх можливих заходів для отримання роботи та збереження легальних трудових відносин до настання пенсійного віку.

 

 

Юлія Костенко,

провідний фахівець з профорієнтації

 

 

 

 

«Працевлаштування за кордоном: плюси та мінуси.

Чи варто ризикувати?»

 

Останнім часом підвищились показники кількості українців, які залишаючи власні домівки, прямують працювати за кордон. Також випадки нелегальної трудової міграції стали непоодинокими.

З метою удосконалити знання населення щодо запобігання нелегальної трудової міграції 13 січня поточного року провідний фахівець з профорієнтації Бердянського міськрайонного центру зайнятості Юлія Костенко організувала та провела черговий семінар.

Завдяки колаборації з Бердянським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юлія Костенко запросила представника даної організації, компетентного юриста та постійного соціального партнера служби зайнятості – Вікторію Донцову.

Фахівець з профорієнтації ознайомила присутніх з тематикою заходу та організаційними питаннями, яких вони торкнуться.

Вікторія Донцова, в свою чергу, розкрила таємниці юридичних аспектів з даної теми, а саме:

  • трудова міграція: сутність та наслідки;
  • торгівля людьми як глобальна проблема;
  • основні ризики нелегальної трудової міграції;
  • захист громадян України від протиправних дій внаслідок нелегальної міграції та торгівлі людьми;
  • особливості трудового законодавства за кордоном та в межах України.

Наприкінці заходу фахівці підтвердили викладений матеріал відеороликами та ознайомили присутніх з ресурсами  безпечної міграції та протидії торгівлі людьми, надали змістовні відповіді на питання присутніх.

Дякуємо Бердянському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за співпрацю, чекаємо на наступну зустріч!

 

 

Юлія Костенко,

провідний фахівець з профорієнтації

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь