Осипенківська громада
Запорізька область, Бердянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Обираємо самозайнятість

Дата: 11.12.2020 09:09
Кількість переглядів: 345

Обираємо самозайнятість

 

        21 грудня 2020 року Державна служба зайнятості святкує 30-у річницю від дня заснування.

          Впродовж років служба зайнятості пройшла важливі етапи становлення та розвитку. Турбота про людей, які опинились без роботи, завжди була і залишається основним принципом діяльності Бердянського міськрайонного центру зайнятості.

         Якщо зареєстрований безробітний має бажання започаткувати власну справу, усвідомлює ризики щодо таких дій, але для втілення задуму не вистачає знань чи коштів - державна служба зайнятості сприяє у відкритті власної справи. Для цього зареєстровані  безробітні  можуть претендувати  на одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності за умови підготовки бізнес – плану та державної реєстрації суб’єктом підприємницької діяльності.

         Фахівці Бердянського міськрайонного центру зайнятості приділяють велику увагу цьому напрямку діяльності. І ця робота дає свої результати.

          Багато прикладів можна навести про колишніх безробітних які прийняли рішення розпочати власну справу, тим самим створити для себе робоче місце, а інколи не тільки для себе.

          Але сьогодні розповідь про цікаву молоду жінку – підприємця Ірину Діденко.

          18 років ця чарівна жінка віддала служінню на благо спокою громадян України. Останні 7 років перебувала на посаді старшого слідчого.

          Звернулась Ірина до Бердянського міськрайонного центру зайнятості після призначення пенсії з інвалідності внаслідок захворювання, яке отримала під час проходження служби в органах внутрішніх справ.

            На індивідуальному профінформаційному прийомі вона отримала інформацію про можливість започаткування власної справи. Знайти бізес - ідею було не складно. «Надання юридичних послуг» - саме цією справою було бажання займатися і далі. А розробити бізнес- план допоміг досвід.

            Результатом проведеної групової роботи фахівців  центру зайнятості та  Ірини Діденко стала Державна реєстрації фізичної особи підприємця.

            Незважаючи на складну ситуацію для ведення малого бізнесу, Ірина і сьогодні продовжує підприємницьку діяльність і одночасно викладає « Громадську освіту» в одному із навчальних закладів Бердянська.

           У приватній бесіді профінформатор спитала про секрет успіху цієї сильної жінки. У відповідь почула: « Любов до життя, любов до справи яку роблю».

           Напередодні святкування річниці Державної служби зайнятості бажаємо всім українцям міцного здоров’я та справи до душі. Хай щастить!

              

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Провідний фахівець з профорієнтації

Корнієнко О. В.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь