Осипенківська громада
Запорізька область, Бердянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Легалізація зайнятості – пріоритет сьогодення

Дата: 22.10.2020 08:44
Кількість переглядів: 378

Легалізація зайнятості – пріоритет сьогодення

Продовжується кампанія щодо детінізації ринку праці – недопустимості відсутності оформлення трудових відносин із найманими працівниками і фахівці Бердянського міськрайонного центру зайнятості активно долучаються до неї, шляхом проведення інформативних семінарів, відвідуваннями роботодавців безпосередньо на робочому місці та участю у проведені виїзний заходів за участю представників управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету БМР Запорізької області, ГУ Пенсійного Фонду України в Запорізькій області, Бердянського управління ГУ ДПС у Запорізькій області, фінансового управління виконкому.

Під час заходів роботодавцям доводиться інформація про переваги легальної зайнятості та неприпустимість найму працівників без оформлення трудових відносин, неухильне дотримання законодавчих вимог щодо укладання трудового договору.

Треба пам’ятати, що офіційне працевлаштування являється перевагою як для роботодавця так і для працівника. Одним із аспектів легальної зайнятості являється гарантія права на відпочинок. Відповідно до ст. 45 Конституції України, право на відпочинок забезпечується наданням щотижневих вихідних днів, а також оплачуваної щорічної відпустки, встановленням скороченого робочого дня щодо окремих професій і виробництв, скороченої тривалості роботи в нічний час, а також визначенням законом максимальної тривалості робочого часу й мінімальної тривалості відпочинку.

Якщо працівник оформлений офіційно, в нього гарантовано є право на:

  • фіксовану тривалість робочого часу;
  • залучення до надурочних робіт, лише в особливих випадках передбачених законодавством;
  • надання перерв і міжзмінного відпочинку;
  • забезпечення щотижневого відпочинку й заборона роботи у вихідні;
  • можливість використання різних видів відпусток.

Легалізація зайнятості роботодавцям акцептована на проведенні інспекційної компанії, за результатами якої порушників притягуватимуть до відповідальності, зокрема, за кожного неоформленого працівника законом передбачена штрафна санкція у визначених законодавством розмірах.

            Головною метою служби зайнятості є максимальне поєднання інтересів роботодавців та населення, сприяння легалізації найманої праці та працевлаштування шукачів роботи. Ніхто не зможе краще змусити роботодавців чесно платити зароблені гроші, як самі працівники, які повинні просто не погоджуватися на роботу за невигідними для себе умовами. Суспільство має усвідомити, що легалізація заробітної плати – це гідне забезпечення майбутнього кожного з нас. Закликаємо Вас зробити крок назустріч суспільству – легалізувати зайнятість населення та відмовитись від виплати зарплати «в конвертах». Це дозволить зняти соціальну напругу, а громадянам отримати реальну соціальну підтримку. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь