Осипенківська громада
Запорізька область, Бердянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Внесені зміни до порядку отримання допомоги по частковому безробіттю

Дата: 20.07.2020 15:34
Кількість переглядів: 563

Внесені зміни до порядку отримання допомоги по частковому безробіттю

Постановою № 600 від 15.07.2020 року Кабінет Міністрів України затвердив Зміни, що вносяться до Порядку надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (Далі – Порядок).

Згідно Змін до Порядку, допомога по частковому безробіттю на період карантину надається центром зайнятості застрахованим особам, зокрема працівникам, з якими роботодавцем оформлено трудові відносини, в тому числі тим, які в період карантину, а також протягом 30 календарних днів після завершення карантину отримують оплату часу простою відповідно до статті 113 КЗпП України (крім періоду освоєння нового виробництва (продукції), перебувають у відпустці без збереження заробітної плати відповідно до пункту 3-1 частини першої статті 25 та статті 26 ЗУ «Про відпустки» (крім осіб, які отримують пенсію), у разі втрати ними частини заробітної плати або доходу внаслідок вимушеного скорочення передбаченої законодавством тривалості робочого часу у зв’язку із зупиненням (скороченням) діяльності за зверненням роботодавця або фізичної особи-підприємця, який є застрахованою особою, для її виплати працівникам, з якими не припинено трудові відносини, або фізичній особі-підприємцю, який є застрахованою особою (крім осіб, які отримують пенсію) та не отримує допомогу по частковому безробіттю на період карантину як працівник.

Для отримання допомоги роботодавець або фізична особа-підприємець, який є застрахованою особою, має звернутися до центру зайнятості за місцем реєстрації його як платника ЄСВ протягом 90 календарних днів з моменту зупинення (скорочення) діяльності з такими документами:

1. Заява довільної форми. У заяві зазначається, зокрема, інформація про належність роботодавця до суб’єктів малого або середнього підприємництва відповідно до Господарського кодексу України, разом із засвідченими роботодавцем копіями підтвердних документів щодо середньої кількості працівників та доходу роботодавця за календарний рік, що передує року подання до центру зайнятості документів.

2. Засвідчена роботодавцем/ФОП, який є застрахованою особою, копія наказу із зазначенням дати початку зупинення (скорочення) діяльності.

3. Відомості щодо себе для ФОП згідно з додатком 2, додатком 5. А для роботодавців — відомості про працівників (прізвище, ім’я, по батькові, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія (за наявності) та номер паспорта громадянина України (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку в паспорті громадянина України), в яких виникло право на допомогу по частковому безробіттю на період карантину за формою згідно з додатком 1, додатком 4. У разі подання відомостей щодо себе та щодо найманих працівників ФОП, який є застрахованою особою, подає відомості за формами згідно з додатками 1,2,4,5.

4. Довідку про сплату ЄСВ за останні шість місяців, що передують даті зупинення (скорочення) діяльності, подану роботодавцем або фізичною особою-підприємцем, який є застрахованою особою на підставі звітних відомостей, що надаються до ПФУ або ДПС, крім ФОП, які є застрахованими особами та звільнені від сплати ЄСВ.

Шановні роботодавці малого та середнього бізнесу, котрі зупинили чи скоротили діяльність на період карантину, звертайтеся до Бердянського міськрайонного центру зайнятості. Ми готові до співпраці. Наша мета – допомогти Вам максимально зберегти робочі місця.

За додатковою інформацією звертайтеся за телефонами:

(06153) 4-70-86, (06153)4-72-94


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь