Осипенківська громада
Запорізька область, Бердянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про державну реєстрацію

Дата: 24.02.2020 16:19
Кількість переглядів: 473

Про державну реєстрацію

Управління Держпродспоживслужби в Бердянському районі нагадує, що згідно ст.25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»,  п. 1.3 Наказу від 10.02.2016 р. №39 «Порядку проведення державної реєстрації потужностей…»,  оператори ринку, які провадять діяльність, що не вимагає отримання експлуатаційного дозволу, зобов’язані зареєструвати потужності, які використовуються на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів.

Зазначений обов’язок поширюється на операторів ринку, які провадять діяльність пов’язану з:

 

- первинним виробництвом продукції (у тому числі збір врожаю, доїння, розведення тварин до моменту забою, полювання на тварин, рибальство та збір врожаю диких рослин);

 

- транспортуванням (надання послуг з перевезення харчових продуктів);

 

- зберіганням харчових продуктів, які не потребують дотримання температурного режиму та можуть зберігатися при температурі вище 10°C, залишаючись придатними для споживання людиною;

 

- роздрібною торгівлею харчовими продуктами тваринного та рослинного походження (вода питна, напої також підлягають реєстрації) всіх форм власності – магазини, лотки з реалізації;

 

- закладами громадського харчування (ресторани, бари, кафе, піцерії, їдальні тощо);

 

- виробництвом харчових продуктів, інгредієнтами яких є виключно продукти рослинного походження та/або перероблені продукти тваринного походження.

Державній реєстрації підлягає кожна окрема потужність оператора ринку харчових продуктів.

Для державної реєстрації оператор ринку подає до Бердянського районного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області (м. Бердянськ, вул. Консульська (Коммунарів), 1а. Тел.: 2-30-20) заяву за формою згідно з

 

 

додатком 1 до Порядку. Заява про державну реєстрацію потужності може бути подана в паперовому або електронному вигляді. Подання заяви в електронному вигляді здійснюється з використанням посиленого сертифіката відкритого ключа у порядку, встановленому Законом України "Про електронні документи та електронний документообіг" та Законом України "Про електронний цифровий підпис". Оператор ринку відповідальний за достовірність інформації, вказаної ним у заяві про державну реєстрацію потужності. Державна реєстрація здійснюється протягом 15 днів після отримання заяви про таку реєстрацію.

Одночасно з прийняттям рішення про державну реєстрацію потужності присвоюється особистий реєстраційний номер, який заноситься до Реєстру.

Управління звертає увагу операторів ринку харчових продуктів на необхідність проведення державної реєстрації потужностей де здійснюється обіг харчових продуктів.

При невиконанні зазначених вимог передбачена відповідальність згідно з (п. 2 ст. 64) Закону: виробництво, зберігання харчових продуктів на незареєстрованих потужностях тягне за собою накладення штрафу на юридичних осіб — у розмірі від 23 до 30 мінімальних заробітних плат; для фізичних осіб-підприємців — у розмірі від 8 до 15 мінімальних заробітних плат.

 

Реєстрація проводиться безоплатно та без проведення перевірки.

 

В.о.начальника Бердянського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області Дмитро ВЄНЦЕВ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь