Осипенківська громада
Запорізька область, Бердянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Меморіальна година "Воля на прапорі й у наших серцях"

Дата: 24.02.2020 10:32
Кількість переглядів: 482

Меморіальна година: "ВОЛЯ НА ПРАПОРІ Й У НАШИХ СЕРЦЯХ"

Запалю лампадку знову на вікні,
За НЕБЕСНУ СОТНЮ в ці скорботні дні.
Роковини шості...шості...та не в снах,
Це - болюча рана, думка голосна.
Запалю лампадку на своїм вікні,
Знов думки рояться, але всі сумні.
Голову схиляю в молитвах за них...
На майдані голос їх навіки стих.
    19.02.2020
р. Клавдія Дмитрів

20 лютого, з метою увічнення пам’яті загиблих учасників Революції Гідності, що відбулася у період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року, і борців за незалежність України, в Осипенківському краєзнавчому музеї проведено меморіальну годину з акцію «Свіча пам'яті» для учнів 1-А (кл.керівник Куриленко В.Г.), 1-Б (кл. керівник Кіян Г.П.), 2-Б (кл. керівник Коржак А.С), 5-А (кл. керівник Харченко Ю.Ю.) класів Осипенківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст..
   
Оскільки тема є непростою і вимагає розуміння та обмірковування, побувавши за межами класу, діти мали можливість побачити більш цілісну картину. Такі заходи є невід'ємною частиною навчально-виховного процесу й дієвим методом виховання юних патріотів нашої Вітчизни. А ще - вчать дітей бути добрими, співпереживати, діяти щиро і розсудливо. Учням розповіли про події, які відбувалися на Майдані шість років тому, та про подвиг наших співвітчизників - простих людей різного віку і професій - усіх тих, що стали Героями Небесної Сотні.
   
В ході заходу запаленням свічки та хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих учасників Революції Гідності, односельця - учасника столичного Євромайдану і воїна АТО Володимира Зюзя (1948-2014), та всіх краян, які віддали життя за Вітчизну та відійшли у безсмертя.
   
Під час меморіального заходу вихованці переглянули відеосюжети про події на Євромайдані в ході Революції Гідності, й зокрема про трагічні події 18-20 лютого 2014 року, й експозиційні матеріали про долю земляка Володимира Зюзя - учасника Євромайдану і АТО, який захищаючи Вітчизну від російської військової агресії у лавах батальону територіальної оборони “Айдар”, у серпні 2014 року загинув поблизу м.Луганськ, у бою з російсько-терористичним угрупованням. Ознайомились також і з фотоілюстративною експозицією «Участь наших земляків у захисті Вітчизни у боях на Донбасі».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь