Осипенківська громада
Запорізька область, Бердянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День вшанування пам'яті захисників України

Дата: 30.08.2019 14:13
Кількість переглядів: 536

Сьогодні 29.08.2019 року, у п’яті роковини Іловайської трагедії, в нашій державі  вперше відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за її незалежність, суверенітет і цілісність. 

По всій Україні проходять меморіальні заходи. Приспущено державні прапори. Люди несуть квіти до пам’ятних місць, могил рідних, знайомих, земляків…  Хвилиною мовчання розпочала своє перше пленарне засідання Верховна Рада України 9-го скликання.

Разом з усією країною пам'ять своїх захисників вшановує і Бердянщина. В одному з таких заходів, який відбувся цього дня в Осипенківському краєзнавчому музеї, взяв участь голова Бердянської райдержадміністрації Роман Молодецький.

На мітинг-реквієм зібралися представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, ветерани АТО та ООС, волонтери, юнацтво, громадськість.

Фото без описуФото без опису

-   Пам’ятати подвиг людей, які захищають Україну від ворога, які ціною власного життя забезпечують мирне небо над нашим краєм – обов’язок кожного з нас. Та важливо не лише пам’ятати самим, а ще й передавати цю шану і повагу від покоління поколінню, - зазначив  Роман Молодецький, звертаючись до учасників заходу. Він також відмітив значущість внеску кожного українського воїна у боротьбу за незалежність, суверенітет та цілісність держави, у її щасливе, світле та мирне майбутнє.

З тематичними промовами виступили також сільський голова Осипенківської СОТГ Валентин Смага, директор Осипенківського краєзнавчого музею Олег Будяк, представник полку «Азов» Володимир Михайленко, а також волонтер – голова ГО «Легіон Свободи» Микола Тюркеджи.

Фото без описуФото без опису

Хвилиною мовчання було вшановано пам'ять загиблих на Донбасі українських воїні, зокрема, і своїх земляків-бердянців. До речі один з них – Микола Прохоров загинув саме 29 серпня 2014 року під час виходу із Іловайського котла. Учасники заходу також поклали квіти до стенду зі світлинами загиблих героїв Запорізького краю та переглянули тематичний відеосюжет про захисників України.

На завершення Роман Феліксович подякував працівникам музею та юним краєзнавцям студії «Джерельце» за вагомий вклад у патріотичне виховання молоді, збереження пам’яті про значущі події, які відбуваються в історичному просторі нашої держави в цілому та Бердянщини зокрема.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь