Осипенківська громада
Запорізька область, Бердянський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про тарифи на пасажирські перевезення

Дата: 26.12.2018 13:35
Кількість переглядів: 711

 

На сьогоднішній день регулювання тарифів на пасажирські перевезення на внутрішньо обласних автобусних маршрутах загального користування державою не здійснюються (через зміни в законодавстві, які відбулися в 2015 році).

З метою не допущення створення соціальної напруги серед населення через необґрунтоване підвищення вартості проїзду, з 2015 року обласна державна адміністрація укладає з автоперевізниками додаткові угоди до договорів на перевезення пасажирів, якими передбачено верхній граничний рівень тарифів.

Від керівників автотранспортних підприємств, які працюють на внутрішньо обласних маршрутах загального користування, надійшли звернення з проханням підвищити верхній граничний рівень тарифів, обумовлений договорами на перевезення пасажирів, з 0,60 грн./пас.км до 0,70 грн./пас.км у зв'язку з ростом складових собівартості перевезень, насамперед вартості паливно-мастильних матеріалів.

Відповідно до статті 10 Закону України «Про автомобільний транспорт» тарифна політика на автомобільному транспорті має задовольняти підприємницький інтерес, забезпечувати розвиток автомобільного транспорту, сприяти збільшенню можливостей суб'єктів господарювання щодо забезпечення потреб споживачів у послугах, забезпеченню балансу між платоспроможним попитом на послуги та обсягом витрат на їх видання.

З метою приведення тарифів у відповідність до економічно обґрунтованих з автоперевізниками, що обслуговують внутрішньо обласні автобусні маршрути загального користування, були укладені додаткові угоди до договорів на перевезення пасажирів, якими обумовлено верхній граничний рівень тарифів на рівні 0,70 грн/пас.км.

Підвищення граничного рівня тарифів означає збільшення діапазону для самостійного регулювання перевізником тарифів з урахуванням власних витрат та доходів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь