Осипенківська громада
Запорізька область, Бердянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

СТАН МЕДИЧНОЇ РЕФОРМИ В ГРОМАДІ!

Дата: 09.08.2018 16:02
Кількість переглядів: 1060

 

До уваги мешканців села!

Шановні жителі території населених пунктів Осипенківської сільської ради, доводимо до вашого відома, з метою покращення рівня медичного обслуговування населення громади, розширення можливостей щодо його доступності і якості, підвищення ефективності використання бюджетних коштів,   рішенням сесії Осипенківської сільської ради №6 від 26.06.2018 року створено Комунальне некомерційне підприємство «Осипенківський Центр первинної медико – санітарної допомоги» Осипенківської сільської ради Бердянського району Запорізької області, затверджено його статут та структуру. В.о. головного лікаря КНП «Осипенківський ЦПМСД» Осипенківської СР призначено лікаря-терапевта Протасенко Лідію Артемівну, яка з 02.08.2018 року приступила до своїх обов'язків.  

З метою залучення кваліфікованих фахівців до роботи в галузі медицини території ОТГ рішенням сесії сільської ради №7 від 26.06.2018 року затверджено Програму «Місцеві стимули медичних працівників медичних закладів Осипенківської сільської ради на 2018-2020 роки», якою передбачено додаткове стимулювання медичних працівників щодо підвищення якості та ефективності надання доступних медичних послуг, наближення кваліфікованої медичної допомоги до кожного жителя громади.

Виконавчим комітетом Осипенківської сільської ради розроблено Програму розвитку КНП  «Осипенківський ЦПМСД»  Осипенківської сільської ради Бердянського району Запорізької області на 2018-2020 роки, яка буде затверджена на найближчій сесії сільської ради.

Реформа медицини передбачає укладання декларації про вибір лікаря що надає первинну медичну допомогу, а фінансування закладів буде здійснюватись за принципом «Гроші йдуть за пацієнтом». А саме, державою передбачено в середньому на кожного жителя території 370 грн. в рік. Для дітей віком від 0 - 5 років при цьому застосовується коефіцієнт 4; дітей віком від 6 - 18 років – коефіцієнт 2; для громадян від 40 – 64 років – коефіцієнт 1,2; і для громадян 65+ - коефіцієнт 2.

Запрошуємо всіх жителів території прийти до медичних закладів і укласти декларації з лікарями сімейної практики і медицини. Адже від кожного із нас залежить майбутнє існування медицини на селі. На даний час вже укладено 1073 декларації по Осипенківській сільській раді.

Для укладання декларації з собою необхідно мати:

  • Паспорт,  ідентифікаційний код (оригінал документа та їх копії), номер мобільного телефону.

Для заповнення декларації на дитину потрібно мати з собою її свідоцтво про народження.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь