Осипенківська громада
Запорізька область, Бердянський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День Вишиванки, Матері і Родини

Дата: 21.05.2018 11:49
Кількість переглядів: 1005

МУЗЕЙНЕ СВЯТО ДЛЯ ДІТЕЙ ТА ЇХ РОДИН В ОСИПЕНКІВСЬКІЙ ГРОМАДІ

                                                                                                                                              Моя земля – це Україна

Це вишиванка, що веде в життя

  Це – Батьківщина, колискова пісня…

Це рідний дім і вишня край села…

 

17 травня 2018 року в Осипенківському краєзнавчому музеї відбувся музейний вечір «Наша спадщина й одвічні обереги» присв'ячені Всесвітньому Дню музеїв, Дню вишиванки, Дню матері, та Всесвітньому дню родини, які нині традиційно відзначаємо з 12 по18 травня.

                    

        Розпочалося свято на галявині, в парковій зоні села, де вихованці гуртка “Джерельце”, (керівник - Марія Турчак) демонстрували костюмоване етно-дійство “Новоспасівська веселка”.

А в експозиції Осипенківського краєзнавчого музею відбулося офіційне відкриття виставки картин і творчих інсталяцій мисткинь Оксани і Дарини Оргієць: “Натхнення над Бердою”.

Представниками Осипенківської сільради та майстринями перерізано стрічку до виставкової зали. Відвідувачі з захопленням розглядали чудові картини, а авторки розповіли про історію створення тих робіт, які найбільше припали їм до душі. Цікавою була розповідь Оксани Миколаївни, яка народилася й виросла в с.Осипенко, про витоки своєї творчості, й про те, як вони з донькою, якій нині вже 15 років, разом опановували різні техніки живопису й поробок, які бажання й відчуття супроводжували їх впродовж творчого процесу. Поділилася своїми думками про мистецтво й творчі мрії і юна мисткиня - Дарина Оргієць.      

Працівники музею нагадали, що значною мірою, саме завдячуючи зусиллям, докладеними Оксаною Миколаївною Оргієць, в роки її роботи на одній з відповідальних посад в Бердянській райдержадміністрації, вдалося здійснити чимало зрушень у розвої краєзнавчо- туристичної справи на Бердянщині. Адже саме тоді, десять років тому, було здійснено справжній інформаційний прорив - чи не вперше всерйоз, на обласному рівні, наряду з давно відомим брендом “Бердянськ курортний” з`явилися нові напрямки розвитку туризму саме в сільській зоні, у межах проекту “Бердянщина туристична” - як у приморській частині Бердянського району, так і на чудових ландшафтних місцевостях понад Бердою. Тоді ж складено ряд цікавих туристичних маршрутів природними й культурними пам`ятками району. На жаль, не лише через економічні, а й  суб`єктивні чинники також, вповні скористатися тим успіхом й розвинути його, нашим громадам не вдалось. Та все ж добре, що нині чудові твори мисткинь додадуть колориту й видовищності, зможуть надати відчуття естетичного захоплення й насолоди тим поціновувачам світу прекрасного, які у якості екскурсантів відвідають туристичний маршрут:    «До джерел сили й творчості краю над Бердою», в ході якого гості Бердянщини і місцеві жителі побачать чудові місцини і краєвиди, а крім природного розмаїття, познайомляться й з багатогранним творчим сьогоденням нашого краю.

Почесними гостями на заході, серед давніх друзів нашого музею, були представники волонтерської оргінізації з м.Бердянськ “Наші Атланти”, які разом з головою запорізького обласного осередку ГО "Всеукраїнська спілка ветеранів АТО "Легіон Свободи" Миколою Тюркеджи, подарували для експозиції музею “Героїка сьогодення” тубус від гранатомету, привезений з передової наших військ (поблизу ДАПу) та два червоно-чорних прапори.

На наше свято ми Вас запросили 

Аби разом всім  у дружнім колі, 

сердечно й щиро привітати

з музейним та родинним Днем!

 Вихованці Центру духовного розвитку «Оберіг» та вихованці гуртка «Джерельце» презентували святкову концертну програму, як підсумок свого навчання: для своїх матерів та бабусь, які були на святі, заспівали пісень, декламували смішинки-веселинки, ще й разом зі своїми рідними відтворили кілька театралізованих гумористичних етно-мініатюр.

На завершення святкової програми керівник Центру духовного розвитку “Оберіг”, настоятель Покровської церкви в с.Осипенко отець Василій відзначив чудовий виступ вихованців, подякував викладачам, які з великим бажанням і відповідальністю ставляться до справи гідного виховання юнацтва. Подякував також усім батькам, які не лише привели дітей для навчання в Центр, але і приймали активну участь в його роботі, побажав усім міцних і щасливих родин, любові від дітей, онуків і Божої ласки для нашої матері України.

А своїм найріднішим та всім гостям свята діти подарували власноруч виготовлені сувеніри, оздоблені в стилі українських етнічних оберегів - орнаментальної вишивки з щирими побажаннями веселощів та доброго настрою й усіляких гараздів на все життя.

 

18.05.2018р.           Директор Осипенківського краєзнавчого музею           Будяк О.Е.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних