Осипенківська громада
Запорізька область, Бердянський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Осипенківській ОТГ проаналізували доступність і безпеку громадських просторів

Дата: 23.03.2021 13:35
Кількість переглядів: 700

В Осипенківській ОТГ проаналізували доступність і безпеку громадських просторів

 

Протягом 15-17 березня 2021 року проведено зустрічі та воркшопи в селах Осипенко, Новопетрівка, Червоне поле нашої Осипенківської сільської територіальної громади, за підтримки Програми ООН із відновлення та розбудови миру (UN RPP) за напрямком  покращення соціальної єдності в громаді. Мешканці нашої громади разом із консультанткою UN RPP проаналізували доступність і безпеку п’яти громадських просторів: Будинку культури та Центрального парку в Осипенко, Будинку культури та зеленої зони на Набережній, 14 у Новопетрівці, Будинку культури у Червоному полі.

 

У роботі над аналізом доступності громадських просторів брали участь старости, депутати сільських рад, працівники виконавчих комітетів, закладів освіти, культури, керівники громадських організацій та ініціативних груп, школярі. 

 

Найбільший інтерес у учасників заходів викликала методика аналізу: “польові дослідження” та заповнення спеціальних анкет щодо якості просторів. Результатом стали напрацьовані рішення щодо покращення просторів з урахуванням безпечності, доступності, інклюзивності та зручності.

 

Дослідження проводила консультантка UN RPP з аналізу доступності громадських просторів Ірина Бондаренко, спеціалістка з планування громад, магістр Планування громад Університету штату Меріленд (США). Співорганізатором заходів та відповідальною з боку Осипенківської ОТГ є заступник сільського голови з питань соціально-економічного розвитку та інвестицій Марина Завгородня. За роботу в напрямку реалізації цього експерименту в громах Запоріжжя та напрямку соціальної єдності в Програмі розвитку ООН із відновлення та розбудови миру відповідає Ганна Борова.

 

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН із питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

 

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь